Greek Bureaucratic Reality
<----------------------------------------------------------->
Κον ΑΘΑΝΑΣΙΟΝ ΜΠΑΛΕΡΜΠΑ .......................XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Γενικος Γραμματεα Ιθαγενειας.........................27 XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Υπουργειο Εσωτερικων...................................Surrey XXXXXXXXX
Σταδιου 31 105 59..............................................Tel: XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
ΑΘΗΝΑ............................................................... wiz@ukme.com Η Oδυσσια ενος παππου για να παρουν επισημα την.. Ελληνικη Ιθαγενεια
οι εγγονιες του που δικαιουνται Νομιμα Λόγω γέννησης από Έλληνα γονέα.
Αγαπητε Κε Μπαλερμπα........................................20 Δεκεμβριου 2019
Την 6 Δεκεμβριου 2019 σας εστειλα μια επιστολη με το παραπανω Θεμα
«Αποκτηση
Ελληνικης Ιθαγενειας λογω γεννησης απο Ελληνα Γονεα» και αναθεσατε το θεμα να το
διαχειριστει η Κα Κατερίνα Ουλή, Προϊσταμένη Κεντρικής Διεύθυνσης Ιθαγένειας του
Υπουργειο Εσωτερικων.
1) Η απαντηση της Κας Κας Ουλή στις 10 Δεκεμβριου 2019, σε απαντηση της επιστολη μου ηταν :
“Καλησπέρα σας
Οι εγγραφές των τέκνων του κ. Παπαϊωάννου Αλέξη δεν μπορούν να γίνουν αυτεπάγγελτα στην οικογενειακή μερίδα του γιατί τα παιδιά αυτά έχουν γεννηθεί πριν την τέλεση του γάμου των γονέων τους και στη περίπτωση αυτή πρέπει να υποβληθεί αίτηση για καθορισμό της ελληνικής ιθαγένειας τους με πιθανότερη νομική βάση κτήσης το άρθρο 2 του Κώδικα ελληνικής Ιθαγένειας (λόγω αναγνώρισης τους από Έλληνα πατέρα).
Το άρθρο 1 του Κώδικα ελληνικής Ιθαγένειας εφαρμόζεται στις περιπτώσεις τέκνου που
έχουν γεννηθεί εντός γάμου όταν ο πατέρας είναι ο Έλληνας γονέας .
Ουλή Κατερίνα! 2) Με νεα επιστολη μου στις 16 Δεκεμβριου 2019 ανεφερα στην Κα Ουλή τα κατωθι:
Ο νομος 3838 που δημοσιευτηκε στην Εφημεριδα της Κυβερνησεως στις 24 Μαρτιου 2010 στο φυλλο 49 Τευχος Πρωτο, ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α’ στο αρθρο 1 Δηλωνει καθαρωτατα οτι:
«Το τεκνο Ελληνα η Ελληνιδας αποκτα απο την γεννηση του την Ελληνικη Ιθαγενεια»Δυστυχως πουθενα δεν βρηκα την εξαιρεση και διακριση που κανει η Κα Κατερίνα Ουλή, εαν τα τεκνα γεννηθηκαν πριν ή μετα την τελεση γαμου των γονεων, στην εφαρμογη του αρθρου 1 του Νομου 3838.
Η απαντηση της ηρθε ταχυτατα την ιδια μερα μετα απο 3 ωρες !!!!!!
(Για να μην κουραζω τα ματια μου αντεγραψα την απαντηση και εβαλα στο κειμενο σιδηροδρομος μερικες παραγραφους για καλυτερη αναγνωση)
Τα σχολια με μαυρο μελανι ειναι δικα μου και ολες οι απαντησεις της Κας Ουλη ειναι ΜΠΛΕ.
3)
Κ.Παπαϊωάννου
Καλή σας ημέρα
1) Οι διατάξεις του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας και ειδικότερα το άρθρο 1 αυτού τελεί υπό την παράλληλη ισχύ των αναγκαστικών διατάξεων του Αστικού Κώδικα και δεν υπεισέρχεται σε κανένα νέο ορισμό περί του ποιο τέκνο θεωρείται τέκνο του Έλληνα ή όχι 1) Το αρθρο 1 του ΚΩΔΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ Τροποοιηθηκε ωστε να εναρμονιστει με την περιγραφη του αρθρου1 του Νομου 3838 που ψηφιστικε αργοτερα και ελαβε ισχυ την 20/03/2010.
Στον Νομο 3838 δεν γινεται μνεια στο Αρθρο 1 οτι υπαγονται και εφαρμοζονται παραλληλα οι διαταξειις του ΚΩΔΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ΅Σ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ.2) Τα ζητήματα αυτά είναι καθορισμένα από τον Αστικό Κώδικα και κανείς δεν μπορεί να τα ερμηνεύσει μέσα από την δική του οπτική γωνία. Δεν είναι λοιπόν θέμα προσωπικής μου ερμηνείας αλλά ο ίδιος ο Αστικός Κώδικας στο άρθρο 1463 ορίζει ότι η συγγένεια του τέκνου με τον πατέρα συνάγεται από το γάμο της μητέρας με τον πατέρα ή ιδρύεται με την αναγνώριση. 2) Δηλαδη εαν το ζευγαρι ειναι ανυπαντροι, ο πατερας δεν αναγνωριζεται οτι εχει συγγενεια με το τεκνο, ασχετως εαν στο Ληξιαρχειο τα δυο μελη του ζευγους Δηλωσαν μαζι υπευθυνα την γεννηση του τεκνου και ανελαβαν μαζι την προστασια και ανατροφη του. 3) Στη προκειμένη περίπτωση τα τέκνα του γιού σας κατά το χρόνο της γέννησης τους που είναι και το κρίσιμο χρονικό σημείο με βάση το οποίο εφαρμόζεται το άρθρο 1 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας είχαν γεννηθεί χωρίς γάμο των γονέων τους .
Στη περίπτωση αυτή αν η μητέρα είναι Ελληνίδα κατά το χρόνο γέννησης του τέκνου της, τότε γίνεται αυτεπάγγελτα η εγγραφή του τέκνου της στην οικεία οικογενειακή μερίδα εφόσον έχει δηλωθεί η γέννηση αυτή. 3.) Καταφωρη Διακριση σε βαρος του πατερα και αντιθετη με την δηλωση του Νομου, 3838 Αρθρο 1
«Το τεκνο Ελληνα η Ελληνιδας αποκτα απο την γεννηση του την Ελληνικη Ιθαγενεια» 4) Αν η μητέρα είναι αλλοδαπή και το παιδί γεννηθηκε πριν ή χωρίς γάμο κατά το χρόνο της γέννησης του τότε απαιτείται η έκδοση διαπιστωτικής πράξης από την αρμόδια υπηρεσία της Ιθαγένειας που θα εκδοθεί μετά την προσκόμιση της πράξης αναγνώρισης από τον Έλληνα πατέρα από τον οποίο έλκει την ελληνική καταγωγή ή οποιουδήποτε πιστοποιητικού αλλοδαπής αρχής που αποδεδειγμένα επέχει θέση αναγνώρισης κατά το δίκαιο της χώρας που το τέκνο έχει γεννηθεί .
Προς επίρρωση των ανωτέρω στον Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας συμπεριλαμβάνεται και το άρθρο 2 το οποίο ρυθμίζει τον τρόπο κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας από το τέκνο αλλοδαπής που έχει γεννηθεί χωρίς γάμο αυτής με τον Έλληνα πατέρα του.
Με εκτίμηση
Κατερίνα Ουλή4) Δηλαδη ο πατερας παρ’οτι υπεγραψε Δηλωση στο Ληξιαρχειο οπου γεννηθηκε το τεκνο πρεπει να κανει μια ακομη χρονοβορα και ακριβη διαδικασια για να αποδειξει την συγγενεια του με τα τεκνα του !!!!
Οπως ανεφερα στην πρωτη μου επιστολη στο ΥΠ.Εσωτερικων το Ελληνικο Προξενειο του Λονδινου, δυστυχως δεν φαινετε να εχει αρκετο προσωπικο και ετσι δεν υπαρχουν Ραντεβου στην ιστοσελιδα του.
Εχω επισκευτει την Ιστελιδα του Προξενειου τους τελευταιους δυο μηνες, σχεδον καθημερινα και ποτε δεν βρηκα ενα ραντεβου διαθεσιμο για την Ιθαγενεια. Εινα φανερο οτι στην περιπτωση της οικεγενειας μου που επισκευτομαστε την Κερκυρα τακτικα, καθε χρονο και ελπιζουμε συντομα να αποκτησουμε δικο μας σπιτι, πιστευω θα επρεπε να εχουμε την δυνατοτητα να εξυπηρετηθουμε απο το τοπικο Περιφερειακο Τμημα Ιθαγενειας Κερκυρα. Δεν αντιλαμβανομαι για ποιο λογο η περιφερειακη διευθυνση Ιθαγενειας Κερκυρα δημιουργηθηκε αφου πρεπει πρωτα να παμε στην σχεδον ανυπαρκτη υπηρεσια του προξενειου στο Λονδινο?
Μετα απο τοσα προβληματα που συνανταμε, εμεις “Oι Ομoγενεις”, μας δημιουργειτε η εντυπωσης οτι οι πολιτικοι της πατριδας μας δεν θελουν να εχουμε κανενα δικαιωμα. Μετα απο ολα τα παραπανω, την ιδια ημερα, εκανα ακομη μια ερωτηση στην Κα Ουλη;
ΕΡΩΤΗΣΗ: Το Περιφερειακο Τμημα Ιθαγενειας στην Κερκυρα ειναι αρμοδιο και μπορει να κανει εκδοση «Διαπιστωτικής πράξης» ? Η Κα κ. Ουλή με ενημερωνσε οτι:
Αν η μητέρα είναι αλλοδαπή και το παιδί χωρίς γάμο κατά το χρόνο της γέννησης του τότε απαιτείται η έκδοση διαπιστωτικής πράξης από την αρμόδια υπηρεσία της Ιθαγένειας που θα εκδοθεί μετά την προσκόμιση της πράξης αναγνώρισης από τον Έλληνα πατέρα από τον οποίο έλκει την ελληνική καταγωγή ή οποιουδήποτε πιστοποιητικού αλλοδαπής αρχής που αποδεδειγμένα επέχει θέση αναγνώρισης κατά το δίκαιο της χώρας που το τέκνο έχει γεννηθεί .
Ειναι φανερο οτι η Κα Κατερίνα Ουλή, ακολουθησε τις Υπηρεσιακες διαδικασιες και αφου καναμε το γυρω του κοσμου δεν εγινε καμμια προοδος ωστε να λυσουμε το προβλημα μου για την Ιθαγενεια των εγγονιων μου και τελικα με ενημερωσε, στις 17/12/19 τα κατωθι:“Κ. Παπαίωάννου
Η σχετική αίτηση με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά θα αποσταλεί μέσω της ελληνικής προξενικής αρχής στο Τμήμα Ιθαγένειας της Κέρκυρας που θα την εξετάσει και θα εισηγηθεί σχετικά αλλά η απόφαση για την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας των τέκνων θα εκδοθεί από τη Διεύθυνση Ιθαγένειας με έδρα την Πάτρα γιατί σύμφωνα με το νόμο σχετικό δικαίωμα υπογραφής έχει ο/η Προϊστάμενος της Διεύθυνσης.
Με εκτίμηση
Κατερίνα Ουλή Προϊσταμένη Κεντρικής Διεύθυνσης Ιθαγένειας”Αυτη η απαντηση ειναι
«Το ακρον Αωτον της Ελληνικης Γραφειοκρατιας»!!!Κυριε Γενικε θελω σας θυμισω τα κατωθι:
Α) Στην πρωτη επιστολη που σας εστειλα στις 6 Δεκεμβριου2019, σας ανεφερα το κωλυμα και τοις δυσκολιες που αντιμετωπιζω με το Προξενειο το Λονδινου που μεχρι σημερα δεν κατορθωσα να βρω τροπο να κλεισω ενα ραντεβου, διοτι υποθετω πιθανον δεν εχουν προσωπικο.
Β) Οπως φαινετε παραπανω, Το Προξενειο παραλαμβανει την Αιτηση , εξεταζει τα εγγραφα και δικαιολογητικα και μετα Υπηρεσιακα τα στελνει στο Τμημα Ιθαγενειας στην Κερκυρα οπου θα την εξετάσει και θα εισηγηθεί σχετικά, αλλα η απόφαση θα εκδοθεί από τη Διεύθυνση Ιθαγένειας με έδρα την Πάτρα.
Γ)
Και σας ρωταω: Αφου υπαρχει δυσκολια προσβασης στο Προξενειο τοτε για ποιον λογο δεν μπορει να παραλαβει την Αιτηση το Περιφερειακο Γραφειο στη Κερκυρα και μας στελνει στο Λονδινο γνωριζοντας την δυσκολια που σας ανεφερα?Οπως σας εχω αναφερει επεισης,
ολα τα επισημα Δικαιολογητικα ειναι στα χερια του Δημοτολογιου Κερκυρας. Ειμαι σιγουρος οτι εαν σταλει η Αιτηση σφραγισμενη επισημα, με Apostille, δεν θα εχει προβλημα να αποστειλει την αιτηση και τα δικαιολογητικα στο τμημα Ιθαγενειας, ωστε να γινει η διαδικασια και αφου εκδοθει η αποφαση απο την Πατρα, τοτε το Δημοτολογιο θα συμπληρωσει τα κενα που υπαρχουν για την Ιθαγειεα και θα ληξει ολη αυτη η ταλαιπωρία. Συμφωνα με τον Νομο, οι ομογενεις δεν πληρωνουν παραβολο αλλα δεν εχουμε προβλημα να πληρωσουμε ωστε να λυσουμε αυτην την την εκκρεμοτητα.Δ) Το αρθρο 1 του Νομου 3838 δηλωνει κατηγορηματικα οτι:
«Το τεκνο Ελληνα η Ελληνιδας αποκτα απο την γεννηση του την Ελληνικη Ιθαγενεια» Τελος ελπιζω οτι εσεις πιθανον μπορειτε να δωσεται μια λυση σε αυτο το αλυτο μικρο γορδιο δεσμο
Με εκτιμηση
Ιωαννης XXXXXXXXXXXXX